Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

В Австралії оприлюднили унікальні кадри з останнім на Землі сумчастим вовком

20 мая
18:53 2020

Національний аудіовізуальний архів Австралії оприлюднив унікальне архівне відео з останнім на Землі видом сумчастого вовка, або тилацина, який помер у зоопарку в 1936 році.

21-секундний ролик зняли для документального циклу "Країна див Тасманія" за півтора року до смерті тилацина — якого, до речі, звали Бенджамін. Однак, фільм так ніколи й не було оприлюднено.

We have released 21-second newsreel clip featuring the last known images of the extinct Thylacine, filmed in 1935, has been digitised in 4K and released.
Be sure to check out the footage of this beautiful marsupial. #NFSAOpenOnline #TasmanianTigerhttps://t.co/s3JSAnmFck pic.twitter.com/FSRYXCTTMy

— NFSA -National Film and Sound Archive of Australia (@NFSAonline) May 19, 2020

Наразі навіть не відомо достеменно, хто його знімав, а самі кадри із Бенджаміном працівники Національного аудіовізуального архіву виявили випадково.

Довідково:

Тилацини були хижими сумчастими тваринами, одними з найбільших свого роду, і зовні нагадували водночас вовка, лисицю й великого кота.

Вони жили на території сучасної Австралії, але близько 2000 років тому стали рідкісним видом — як припускається, через діяльність людей і конкуренцію з боку інших хижаків. Відтоді тилацини водилися лише на острові Тасманія.

Останній відомий сумчастий вовк на Землі помер у зоопарку 7 вересня 1936 року.

Источник: zik.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать