Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Оцінка Coinbase злетіла до $68 млрд перед довгоочікуваним лістингом криптобіржі

20 марта
08:48 2021

Згідно з даними NASDAQ Private Market, оцінка американської криптовалютної біржі Coinbase зросла до $68 млрд перед довгоочікуваного прямим лістингом. Як повідомляє CNBC, остання оцінка заснована на середньозваженій ціні акцій Coinbase, зазначеній в переглянутій документації S-1.

Компанія повідомила, що в І кварталі 2021 року, що закінчився 15 березня, приватні акції торгувалися по $343,58 за одиницю, що збільшує вартість компанії в 13 разів. Переглянута нормативна документація також показує, що компанія має понад 196 млн акцій в обігу в І кварталі 2021 року, що відповідає останній оцінці. Згідно з останньою документацією, Coinbase планує випустити майже 115 мільйонів звичайних акцій класу А.

Згідно з даними PitchBook, востаннє інвестори оцінили компанію в $8 млрд в жовтні 2018 року.

Прямий лістинг (DPO) є альтернативою IPO. Прямий лістинг – це процес виходу компанії на біржу, при якому продаються не нові акції, а вже існуючі папери акціонерів. Тобто, за допомогою прямого лістинга компанія не залучає кошти для розвитку, а лише дає можливість своїм діючим акціонерам «вийти з капіталу» з одночасним отриманням публічного статусу. В останні роки засновники все більше розчаровуються в процесі IPO, що призвело до буму прямих лістингів і спеціальних засобів придбання.

Такі компанії, як Roblox, Spotify, Slack і Palantir, стали публічними завдяки прямим лістингам на Нью-Йоркській фондовій біржі. Coinbase здійснить перший великий прямий лістинг на Nasdaq.

За останній рік інтерес до криптовалют неухильно зростав.

Источник: mind.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать