Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Чому обов’язково потрібно відключати Wi-Fi, якщо ви його не використовуєте

20 июля
09:13 2021

Експерт розкрив небезпеки, які можуть виникнути через постійно включений Wi-Fi.

Wi-Fi слід відключати завжди, якщо він не використовується, так як ним можуть скористатися шахраї для викрадення даних. Про це повідомив директор з інформаційної безпеки компанії Awillix Олександр Герасимов.

У зловмисників є багато технічних можливостей, щоб проникнути в чужі гаджети через Wi-Fi. Зокрема, вони можуть створити підроблену точку доступу з назвою, яка повторює назву легітимної точки. Якщо смартфон підключиться до неї (пристрої можуть підключатися до відкритих Wi-Fi-мереж автоматично), то безпека ваших даних виявиться під загрозою.

«Наприклад, один раз підключившись до мережі MT_FREE, смартфон буде завжди без попередження підключатися до мереж з такою назвою. Зловмиснику досить створити свою точку доступу з ім’ям MT_FREE – і смартфон до неї підключиться », – говорить експерт. Так у шахрая з’явиться можливість перехоплювати трафік, бачити паролі, номери кредитних карт і інші дані.

Шахраї також можуть створити фішингову сторінку Captive Portal – вона з’являється після підключення до Wi-Fi-мережі і вимагає від користувача виконати деякі дії для отримання доступу в інтернет, наприклад ввести номер телефону. Через нього шахраї можуть збирати персональні дані жертв.

Источник: gsminfo.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать