Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

У США почалося будівництво найбільшої станції зберігання сонячної енергії

03 февраля
03:45 2021

Компанія Florida Power&Light оголосила про початок будівництва Центру зберігання енергії FPL Manatee. Розташована у Флориді станція повинна стати найбільшою в світі інтегрованою системою батарей для сонячної енергії і вступить в експлуатацію в кінці 2021 року, пише HighTech Plus з посиланням на REW.

Центр зберігання енергії буде побудований поблизу сонячної електростанції FPL Manatee в містечку Періш штату Флорида потужністю 74,5 МВт, для того щоб надлишки виробленої на ній зеленої енергії не пропадали. У похмуру погоду і вночі, а також в години пікового навантаження на станцію акумулятори нового центру на 409 МВт і 900 МВт/год забезпечать безперебійну подачу енергії клієнтам.

Проект має бути завершено до кінця 2021 року і створить 70 нових робочих місць і зекономить клієнтам FPL понад $100 млн за період експлуатації. Крім економічної вигоди буде і екологічна: значно знизяться викиди вуглекислого газу.

У планах компанії також зведення на території штату батарей меншого розміру і сонячних ферм та модернізація існуючих газових турбін, термін служби яких закінчується. Також FPL планує завершити до 2030 року встановлення 30 млн сонячних панелей.

Источник: mind.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать