Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

6 Android-додатків, які можуть бути заражені вірусом

29 июня
09:24 2021

Знову ці віруси. Коли настане час, коли нам не потрібно буде турбуватися про свою безпеку. Хотілося б вірити, що скоро. Але, якщо подивитися правді в очі – то віруси, зломи і інша діяльність хакерів – це технології, які дуже стрімко розвиваються. І якщо практично неможливо позбутися від цього, то нам залишається тільки навчитися посилювати свою ж безпеку.

Чергові дослідження кібербезпеки принесли нові плоди. Знайдено нові віруси на платформі Android. Вони знову маскуються в додатках з офіційного магазину.

Ось вам список додатків, які можуть бути заражені вірусом:

  1. Super SMS;
  2. Auxiliary Message;
  3. Fast Magic SMS;
  4. FreeCam Scanner;
  5. Travel Wallpapers
  6. Super Massage;

Що за вірус?

Joker – ім’я знайденого вірусу, який може ховатися в додатках вище. З його допомогою хакери успішно крадуть конфіденційні дані з смартфонів своїх жертв. Але це не все. Він вміє замість вас підписуватися на різні послуги. Ну а користувачі помічають недобре тільки коли починаються регулярні СМС про списання платежу з якоїсь підписки. А це означає, що вірус вже досить давно гуляє на вашому пристрої. І, швидше за все, що в його розпорядженні вже багато ваших даних.

Чому краще позбутися цих додатків, поки не пізно

Чим довше вірус знаходиться на телефоні, тим більше даних він зіллє і більше всяких послуг зможе вам підписати. Саме з цієї причини потрібно позбавлятися від нього якомога швидше.

Тому, якщо у вас є ці програми, то краще позбавитися від них, поки не пізно. Краще знайдіть їх аналоги, з хорошими відгуками і великою кількістю завантажень.

Як показує практика, коли у додатка починаються проблеми, тоді з’являється багато гнівних відгуків від незадоволених користувачів. Це як мінімум, що можна зробити в такій ситуації.

Але що робити, якщо вірус вже на смартфоні?

Порятунок від цього вірусу – це видалення додатків. І про всяк випадок скидання телефону до заводських налаштувань. Він не проникає вглиб файлів, тому такий метод повинен спрацювати.

Ну і наостанок: не завантажуйте програми з невідомих джерел, користуйтеся тільки перевіреними додатками, перевіряйте відгуки, кількість завантажень і розробників.

Источник: gsminfo.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать