Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Які проблеми зі здоров'ям чекають тих, хто залежний від смартфону?

06 декабря
04:18 2020

Є люди, які живуть з телефоном: від ранку до ночі (а часом і ночами не сплять, бо "зайняті" в телефоні).

Ви починаєте нервувати, якщо вийшли без нього на вулицю? Вам складно придумати, чим скоротати час без цього гаджету? Якщо на всі питання ви дали ствердну відповідь, то з великою ймовірністю ви залежні від телефону. В наші дні це досить поширена проблема, оскільки ми використовуємо смартфон як засіб зв'язку, для розваг і роботи. Але всього хорошого повинно бути потроху, у тому числі і у використанні телефону. Сьогодні розберемо різні проблеми зі здоров'ям, які можуть виникати у тих людей, хто буквально приклеєний до свого гаджета:

Тендиніт

Якщо використовувати смартфон по кілька годин на день, у людини може виникнути тендиніт. Це стан, при якому тканина, яка з'єднує м'яз з кісткою запалюється. З цієї причини люди, які весь день не випускають телефон з рук, стикаються з болем в зап'ясті і ліктях. Це може призвести до запалення суглобів і спровокувати сильний біль.

Номофобія

Вам знайоме відчуття паніки, коли ви опускаєте руку в кишеню або сумку, в пошуку телефону, але не знаходите його там? Цей стан називають номофобією або страхом залишитися без телефону. У людей з цією проблемою почуття неспокою і тривоги виникає вже через 10 хвилин без смартфона.

Порушення сну

Якщо ви користуєтеся телефоном прямо перед сном, то ви ризикуєте зіткнутися з безсонням. Світло, що випромінюється екраном мобільного, перешкоджає виробленню гормонів сну. З цієї причини людина не може легко і швидко заснути, своєю чергою, це призводить до порушення загального циклу сну. Експерти рекомендують не користуватися гаджетами мінімум за 30-40 хвилин до сну.

Збільшення ваги

Люди, які навіть під час їжі користуються телефоном, можуть набрати зайві кілограми. Як правило, сучасні гаджети відволікають нас від того, що ми робимо, тому є ризик переїдання.

Зниження концентрації уваги

Чи знаєте ви, що в середньому людина може концентруватися на одній речі всього 8 секунд. Смартфон, який є відволікаючим чинником, ще більше зменшує цей показник. З цієї причини надмірне використання мобільних телефонів скорочує об'єм уваги.

Источник: nashamama.com

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать