Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Нововведення в галереї Уффіці: за фото експонатів для соцмереж доведеться платити

06 мая
23:39 2021

4 травня після двомісячної перерви у Флоренції відкрилася оновлена галерея Уффіці. Відвідувачі вперше побачили 2 000 кв. м нових виставкових площ, на яких представлені роботи, які раніше не виставлялися.

У перший день після відкриття музей зареєстрував 1516 відвідувачів, що свідчить про відновлення продажів квитків після локдауну. "Люди зголодніли за культурою. Ми сподіваємося, що відновлення після карантину пройде швидко. Ми налаштовані оптимістично", – заявив директор музею Ейке Шмідт.

Найбільш відвідуваний музей Італії сильно постраждав від карантину: щорічна кількість відвідувачів впала з 4,4 млн у 2019 році до 1,2 мільйона осіб у 2020. До пандемії щоденний потік відвідувачів становив у середньому 5-6 тисяч, а іноді досягав 12 тисяч.

Під час останнього закриття співробітники музею впровадили нову систему входу і провели капітальний ремонт. Тепер відвідувачі отримують квитки та здають верхній одяг у західному крилі, а потім проходять через внутрішній двір у східне крило, де починається музейний маршрут. Також були відкриті 22 нові зали на першому і цокольному поверхах і 13 залів на другому поверсі. Виставкові приміщення присвячені художникам епохи Високого і Пізнього Відродження XVI століття з центральної та північної Італії.

У ще одному залі виставлені автопортрети художників: Беніні, Шагала і Гуттузо. Стіни західного крила прикрашені фресками, які були знайдені під час недавньої реставрації галереї, включно із зображенням Козімо Медічі XVII століття, яке приписують Бернардіно Покетті.

Надалі Уффіці проситиме щомісячну плату з тих, хто бажає публікувати фотографії виставлених робіт в соцмережах. Новини про це з'явилися після того, як відвідувачі музею у вівторок помітили оголошення, що фотографії робіт дозволені тільки для "особистого і приватного використання". Користувачі соціальних мереж протестували проти цієї політики.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Chiara Ferragni (@chiaraferragni)

Блогерка Сара Інноченті назвала нововведення "дезорієнтуючим", оскільки раніше Уффіці активно заохочувала зірок соцмереж використовувати зображення музейних експонатів. Для прикладу, у липні 2020 року в мережі розійшлися фотографії Кьярі Феррані (23 млн підписників) на тлі "Народження Венери" Боттічеллі, а у наступні вихідні кількість відвідувачів музею зросла на 27%.

Источник: suspilne.media

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать