Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Єрмак: Термінова допомога для нас надзвичайно важлива, тому що ціна часу – це втрачені людські життя

23 января
22:43 2024

Україна потребує термінової допомоги союзників і партнерів, оскільки будь-яке зволікання із забезпеченням потреб українських захисників під час війни з росією коштує людських життів.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в етері радіостанції National Public Radio, йдеться на сайті https://zv.zp.ua/.

За його словами, складно утримувати територію при нестачі боєприпасів.

«Наші воїни, наші герої тримають територію, але це надзвичайно складно за умови дефіциту артилерійських боєприпасів. Разом з тим за час повномасштабного вторгнення Україні вдалося звільнити понад 50% своєї окупованої території. Та, звісно, без снарядів, як і без низки інших важливих для боротьби речей, нашим воїнам сьогодні вкрай складно. Тож, без сумніву, наголошу ще раз: термінова допомога для нас надзвичайно важлива, тому що ціна часу під час війни – це втрачені людські життя», – сказав Єрмак.

Він нагадав, що Україна не готова поступатися своїми територіями.

«Ми не готові до будь-яких компромісів і поступок щодо нашої незалежності, суверенітету та територіальної цілісності, а також нашої свободи», – сказав глава ОПУ.

Єрмак зазначив, що хоча у світі відбуваються різні конфлікти й війни, Україна залишається пріоритетною темою, оскільки війна з росією — найбільша в Європі з часів Другої світової. Тому все більше країн долучається до процесу пошуку мирного рішення на основі української формули миру.

«Після зустрічі в Давосі, де ми мали захід за участю 82 країн, зокрема й країн, що мають досить складні стосунки між собою, всі ми сиділи за одним столом та впродовж понад 8 годин обговорювали Україну: як зупинити війну, як забезпечити справедливий мир, як розробити детальний план від міжнародної спільноти відповідальних держав та реалізувати його в подальшому», – розповів керівник Офісу Президента.

Статьи по теме