Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

В Україні хочуть вдосконалити процедури прийняття рішень співвласниками багатоквартирних будинків

13 января
22:55 2023

Парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт, який вдосконалює процедури прийняття рішень співвласниками багатоквартирних будинків.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України, передає Укрінформ.

«Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення управління багатоквартирними будинками" (№7029). Прийняття законопроєкту надасть можливість власникам житла оперативно приймати важливі рішення з управління своїм будинком, навіть коли співвласники виїхали в інші регіони чи країни та фізично не знаходяться вдома», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, йдеться про рішення щодо ефективного використання спільного майна, а також участі у програмі Фонду енергоефективності.

Серед нововведень, які передбачені законопроєктом, — запровадження можливості направлення електронних повідомлень про проведення зборів за згодою співвласників.

Крім того, співвласникам нададуть можливість проводити збори повністю або частково у режимі відеоконференції та голосувати онлайн за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Також знижується поріг голосів (до 50%) для прийняття рішень щодо управління будинком, за винятком питань від’єднання від мереж централізованого надання послуг.

У Мінрегіоні зазначають, що процес голосування уніфікується як для будинків з ОСББ, так і для тих, де ОСББ ще не створено.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать