Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Укренерго: Знаємо як втримати енергосистему під час масованих ракетних атак

25 сентября
20:53 2023

Очільник НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що в Україні знають, як втримати систему під час масованих ракетних атак.

Про це він сказав в етері телемарафону.

"Ми значно підсилили інженерний захист всіх видів енергооб'єктів магістрального рівня в системі. Це і підстанції, і електростанції. Також ми маємо хороший досвід масованим ракетним атакам — знаємо як втримати систему під час масованих ракетних атак… Думаю, що зиму точно пройдемо. Можуть бути складнощі, пов'язані з обстрілами, але енергосистема не розвалиться, енергосистема буде працювати — справимось", — сказав Кудрицький.

Він зазначив, що завершується підготовка всіх енергооб'єктів до опалювального сезону. "Якщо говорити про мережу Укренерго, то ми вже сьогодні готові транспортувати зимові обсяги електроенергії — під зимове споживання", — додав глава НЕК.

За словами Кудрицького, наразі немає обмежень ні по мережі, ні з виробництва електроенергії. Також триває дуже інтенсивна ремонтна і відновлювальна кампанія на електростанціях.

"Все що можливо було зробити, щоб підготуватися — зроблено. І зараз продовжуємо посилювати запас міцності в енергосистемі для того, щоб навіть якщо масовані обстріли будуть, мінімізувати їхні наслідки", — підкреслив очільник Укренерго.

Статьи по теме