Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

У США підтримують законопроєкт, який дасть змогу конфіскувати підсанкційні російські активи

10 ноября
01:05 2023

Профільний комітет Палати представників США підтримав законопроєкт, який дасть змогу президенту Джо Байдену конфіскувати підсанкційні російські активи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника міністра юстиції України Ірину Мудру.

"Сьогодні Комітет у закордонних справах Палати представників розглянув важливий законопроєкт — H.R. 4175, що стосується конфіскації активів рф на користь України", — йдеться у заяві.

Зазначається, що його підготували разом конгресмени від обох партій: 39 республіканців і 17 демократів. Таке об'єднання є вкрай важливим у питаннях підтримки України.

Автори проєкту пропонують надати президенту США Джо Байдену повноваження конфіскувати російські суверенні активи, що були заморожені в Сполучених Штатах, і передати їх для допомоги у відновленні України.

Також окремо обумовлено, що закон забороняє передачу коштів російським організаціям, які перебувають під санкціями, доки Росія не виведе свої окупаційні війська з України та не погодиться надати компенсацію за шкоду, заподіяну неспровокованою війною.

"За результатами голосування Комітет 44 голосами "за", 0 — "проти" рекомендував його до розгляду Палатою представників", — написала Мудра.

За її словами, тепер проєкт закону має пройти затвердження Комітетом з фінансових послуг Палати представників. Після цього спікер Палати представників матиме право визначити дату, коли проєкт резолюції буде винесено на голосування до зали.

Статьи по теме