Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

ТЦК: Приймати на роботу або зараховувати на навчання можуть тільки тих, хто перебуває на військовому обліку

18 апреля
21:03 2023

Приймати на роботу або зараховувати на навчання військовозобов'язаного можна лише після підтвердження того, що він перебуває на військовому обліку. При цьому такої норми немає у разі одруження або лікування.

Про це розповів начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП полковник Олександр Коновалов, передає РБК-Україна з посиланням на АрміяInform.

"Приймати на роботу чи зараховувати на навчання громадянина можна лише після підтвердження того, що він перебуває на військовому обліку. Так само щодо перетину державного кордону — є обов’язкова вимога наявності військово-облікового документа", — розповів він.

За його словами, окремий випадок — одруження.

"Людина подає до відділу державної реєстрації актів цивільного стану (РАЦС, — ред.) документи. Згодом РАЦС подає до районного ТЦК інформацію, що зареєстровано шлюб чи розлучення. Там є відмітка про наявність військово-облікового документа. А якщо цього документа немає, то все одно заяву від громадянина у РАЦС приймають", — пояснив Коновалов.

Що ж стосується лікування, то жодних обмежень в закладах охорони здоров’я в чинному законодавстві не існує.

Що стосується документів, які може пред’являти громадянин, якщо хоче отримати держпослуги, то вони передбачені для трьох категорій громадян.

"Для призовників — посвідчення про приписку до призовної дільниці, для військовозобов’язаних — військовий квиток чи тимчасове посвідчення, а для резервістів — військовий квиток", — додав представник ТЦК та СП.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать