Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Ніколенко: росія досі зберігає доступ до величезних фінансових та технологічних ресурсів

04 марта
00:55 2023

Попри санкції, росія досі зберігає доступ до величезних фінансових та технологічних ресурсів, які вона спрямовує на вбивство цивільного населення та знищення інфраструктури України. Про це сказано у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

Санкції відіграють найважливішу роль для протидії агресії росії, і Україна вдячна ЄС за лідерство в цьому напрямі. Водночас до 10-го санкційного пакета не увійшла низка елементів, на яких наполягала Україна: зокрема, обмеження для корпорації росатом та ядерної галузі рф, галузі IT-технологій, торгівлі діамантами та морської логістики.

"Реальність така, що росія досі має доступ до величезних фінансових та технологічних ресурсів. А це – сотні мільйонів доларів, які вона спрямовує на вбивство цивільного населення та знищення інфраструктури в Україні", – заявив Ніколенко.

МЗС вважає, що "не час послаблювати санкційний тиск, допоки триває війна в серці Європи". Міністерство не применшує важливості закриття лазівок для обходу санкцій, але наголошує, що необхідно "якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення наступного, 11-го пакету санкцій".

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать