Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

НБУ :Підтримувати Україну та водночас продовжувати знекровлювати фінансові можливості рф – спільне завдання для країн-донорів

19 апреля
16:53 2024

Підтримувати Україну та водночас продовжувати обмежувати фінансові можливості росії – спільне завдання для країн-донорів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Національного банку Андрій Пишний у Фейсбуці.

"Відновлення фінансової допомоги з боку США; ще більше санкцій проти рф та посилення контролю за їх виконанням; прогрес України у втіленні реформ та пошук оптимального механізму, як примусити росію відшкодувати завдані війною збитки. Це лише частина питань з порядку денного зустрічі української делегації у Вашингтоні на чолі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем із міністром фінансів США Джанет Єллен", — йдеться в повідомленні.

Пишний зазначив, що під час зустрічей сторони відзначили успішний третій перегляд програми МВФ, яка є основою масштабної карти українських реформ. Її виконання за неймовірно складних обставин – найкращий аргумент для партнерів дотримуватися своїх зобов’язань щодо надання фінансової підтримки.

"Підтримувати Україну та водночас продовжувати знекровлювати фінансові можливості рф – спільне завдання для країн-донорів. Для цього США та інші держави з G7 вивчають усі можливі шляхи для використання знерухомлених активів держави-агресора на користь України. Зважаючи на інтенсивність роботи, розраховуємо на фінальне рішення найближчим часом. І це буде потужною відповіддю рф від світової демократичної спільноти, яка залишається на боці України", — зазначив Пишний.

Він наголосив, що лідерство США також підживлює ефективність глобального санкційного треку. Санкції мають дві основні мети – знизити доходи росії та обмежити доступ до воєнних технологій. Зважаючи на постійні намагання рф обійти обмеження, особливу увагу на зустрічі приділили забезпеченню контролю за виконанням санкцій.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать