Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Лубінець: Перша програма примусової депортації дітей з Криму до рф розпочалася у 2015 році

19 мая
15:34 2023

Лубінець: Перша програма примусової депортації дітей з Криму до рф розпочалася у 2015 році

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що перша програма примусової депортації росією українських дітей розпочалася в окупованому Криму у 2015 році.

Про це він сказав під час конференції “Пам'ятаємо історію – повертаємо територію”, передає кореспондент Укрінформу.

За словами омбудсмена, зараз на території України фіксуються воєнні злочини з ознаками геноциду, загарбники примусово депортують дітей і масово захоплюють цивільних заручників.

“Але росія почала це робити з 2014 року. Зокрема, перша офіційна програма примусової депортації українських дітей розпочалася з Криму, з 2015 року. Весь цей час ми кричали, що українських дітей уже депортують — а світ мовчав, висловлював глибоке занепокоєння”, — заявив він.

Лубінець також висловив переконання, що з Криму війна з росією розпочалася, і визволенням півострова вона й закінчиться.

“Для нас як для громадян України повернення Криму — це буде закінчення деокупації наших незаконно захоплених росією територій. А для світу це має стати початком серйозних трансформацій, започаткування дієвих механізмів впливу на країну, яка стала агресором. Бо слова не діють", — наголосив омбудсмен.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать