Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Країни Латинської Америки відхилили прохання Вашингтону передати озброєння Україні

01 февраля
13:46 2023

Країни Латинської Америки не дуже хочуть допомагати України здолати російського агресора. Стало відомо, що ряд президентів Латинської Америки відхилили прохання Вашингтону передати озброєння, системи чи обладнання російського/советського походження в обмін на заміну сучасними матеріалами американського походження.

Про це повідомило іспанське видання Infodefensa.

Зокрема президент Колумбії Густаво Петро та президент Аргентини Альберто Фернандес виключили можливість такої співпраці з США. Під час спільної пресконференції разом з німецьким канцлером Олафом Шольцом Фернандес заявив, що Аргентина та Латинська Америка не думають надсилати зброю в Україну чи будь-яке інше місце конфлікту.

«Я пояснив, що в нашій Конституції мир як порядок на міжнародній арені, та навіть якби це залишили на металобрухт в Колумбії, ми не здамо російську зброю, щоб Україна продовжувала війну», — заявив Густаво Петро, президент Колумбії.

Бразильський президент Лула да Сілва відмовився від передачі Німеччині боєприпасів для танків Leopard, а президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор різко розкритикував відправлення військової техніки в Україну.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать