Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Експерт: російська ешелонована ППО неефективна і взагалі не працює

04 мая
21:54 2023

Інцидент з "атакою" дронів на кремль показує, що російська система ППО взагалі не може впоратися з об'єктами в повітряному просторі, який контролює.

Про це у коментарі РБК-Україна розповів військово-політичний експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Я не бачу жодного доказу того, що це був український дрон. Зараз ми чуємо тільки заяви. Заява без доказів — вона не професійна, хоча для росіян професійність — це вже інше питання", — сказав Коваленко.

За його словами, цей інцидент показує, що російська система ППО взагалі не може впоратися з об'єктами в повітряному просторі, який контролює.

"Але звинувачувати Україну — це взагалі не логічно, тому що цей об'єкт повинен був пролетіти сотні кілометрів. Не 100, не 200, а саме сотні до москви, отже ППО його не бачила взагалі. Він пролетів над Червоною площею, і як ми бачимо, був знищений в останній момент. На мій погляд, це демонстрація того, що російська ешелонована ППО неефективна і взагалі не працює", — зазначив експерт.

За його словами, тут важливим є ще один момент. У росії й раніше не було надійної ППО, а в ході повномасштабної війни вона втратила значну кількість умовно сучасних комплексів малого радіуса, необхідних для виявлення малогабаритних об'єктів. І тепер їй ще більше не вистачає комплексів ППО, щоб зробити свій повітряний простір безпечним.

"Отже, з цього ми можемо зробити висновок, що росія, звинувачуючи Україну, насамперед дискредитує свою армію, що є порушенням російського законодавства. І того, хто про це говорить, треба заарештувати", — додав він.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать