Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Бєлоусов: Кожен воєнний злочин, скоєний рф в Україні, розслідується через призму геноциду

05 марта
12:34 2023

Кожен воєнний злочин, скоєний рф на території України, розслідується через призму геноциду, зазначає керівник департаменту з розслідування воєнних злочинів Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.

"Ми вважаємо, що визначення терміну "геноцид" підпадає під українську ситуацію стовідсотково. У них (рф) мета знищити 100% українців як етнічну групу, державу, націю", — сказав він у суботу у Львові на міжнародній конференції "United for justice".

Він зазначив, що сам факт проведення окупантами фільтраційних заходів на окупованих територіях не є доказом геноциду, але може бути ознакою цього злочину.

Бєлоусов уточнив, що є низка складових геноциду: вбивство, катування, заподіяння фізичної та моральної шкоди, сексуальне насильство, депортація та запобігання дітонародженню.

"70 тисяч справ щодо воєнних злочинів, які в нас зареєстровані, ми не розслідуємо як геноцид. Але всі ці справи ми розглядаємо через призму геноциду і дивимося, чи є ознаки того, що конкретний факт злочину був вчинений саме тому, що був особливий намір вчинення геноциду", — наголосив керівник департаменту.

"Ми всі погодимося, що геноцид — це дуже складний злочин, оскільки необхідно довести намір. Нам пощастило — росіяни говорять надто багато, нескладно знайти промову путіна, в якій він каже "ми здійснюємо геноцид в Україні, будь ласка, покарайте нас. І ми готові їх покарати. Ми збираємо докази і розуміємо, що це не займе багато часу", — підсумував Бєлоусов.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать