Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Все про всіх: в мережу злили бази клієнтів Привату та Нової Пошти

22 февраля
19:15 2021

Українець відшукав на просторах «чорного ринку» бази даних, в яких містяться важливі особисті дані клієнтів «Приватбанку» і «Нової пошти». Чоловік запропонував банку викупити ці дані, щоб відомості про користувачів фінустанови залишилися таємницею, проте отримав відмову.

Щоб знайти зазначені дані, українець використав браузер «Тор» для входу в «даркнет» – спеціальний розділ інтернету, де таємно продаються різні відомості особистого характеру. Там він знайшов анонімного користувача, які пропонував всім охочим базу даних клієнтів «Приватбанку» і «Нової пошти». На кожного користувача сервісів пропонувалися повний пакет відомостей – номери карткових рахунків, паспортів і ідентифікаційних кодів, фотографії з водійських прав, адреси проживання, мобільні телефони і т.д. Все це «добро» на мільйони людей хакер продає за 3 400 доларів – досить середню ціну для ринку. Розплачуватися доведеться біткоінами, так як ця криптовалюта дозволяє зберегти анонімність транзакцій.

21-8.jpg (22 KB)

32-2.jpg (65 KB)

Українець-дослідник з’ясував, що гаманець, на який покупець повинен перевести гроші, ще жодного разу не поповнювався, тому можна зробити висновок, що дані до сих пір не продані. Тому він звернувся спочатку в «ПриватБанк», а потім в «Нову пошту» з побажанням викупити дані, щоб вони не використовувалися шахраями. Представники сервісів відмовилися, причому кожен зробив це по-різному. Керівництво «Нової пошти» просто проігнорувало пропозицію, а представники «ПриватБанку» назвали користувача шахраєм, який просто хоче нажитися. На їхню думку, вся зазначена інформація зібрана з вільних джерел, а до баз банку не має ніякого відношення.

Источник: gsminfo.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать