Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Український онлайн-стенд почав роботу на Berlinale

01 марта
22:38 2021

На Європейському кіноринку (European Film Market), який проводиться з 1-го до 5 березня включно і через пандемію коронавірусу відбувається в онлайн-форматі, розпочав роботу Український національний стенд.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Українська делегація на Європейському кіноринку представлена широким спектром професіоналів: фестивальних відбірників, дистриб’юторів, продюсерів, представників профільних асоціацій та державних структур. Діяльність онлайн-стенду сфокусована на просуванні українських національних фільмів на міжнародний кіноринок та налагодженні співпраці з іноземними партнерами, інформуванні закордонних колег про знімальний процес в Україні, про привабливі локації для фільмування та запровадження кеш-рібейтів», — ідеться в повідомленні.

Як зазначається, завдяки Українському національному онлайн-стенду зарубіжні учасники отримують інформаційні розсилки: про головні аспекти фільмування під час карантину в Україні; про переваги фільмування в Україні для іноземців, юридичні аспекти та зміни в законодавстві України, що регулює діяльність кіногалузі; про сервіс DzygaMDB та англомовну базу українських фільмів від Української кіноакадемії; про найкращі локації для зйомок в Україні та їхній пошук через ресурс Locations.com.ua; онлайн-каталог локацій для знімання в Україні та програму ознайомчого туру для міжнародних продюсерів від Української кіно асоціації.

Також під час European Film Market відбуваються ринкові покази українських фільмів: "Урсус", режисер Заза Буадзе (2020, ігровий, створений за підтримки Держкіно); "Гуллівер повертається", режисери Тоні Бонілла та Ілля Максимов (2021, анімаційний для сімейної аудиторії); "Пазли", режисер Андрій Кириллов (2021, повнометражний документальний); "Стоп-Земля", режисер Катерина Горностай (2021, ігровий, створений за підтримки Держкіно).

«Картина «Стоп-Земля» також бере участь у конкурсній програмі Berlinale Generation 14+, переможці якої будуть оголошені 4 березня», — нагадали у пресслужбі.

Український стенд організований Асоціацією кіноіндустрії України за підтримки Держкіно та за участі Української кіноасоціації, Української кіноакадемії та інших професійних спілок та організацій.

Источник: ukrinform.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать