Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Українські телефонні шахраї придумали схему на 10 000 гривень

07 января
09:24 2021

У святкові дні шахраї добре попрацювали й позбавили «кровних» безліч людей. Під особливий натиск злочинців потрапили жінки у віці, які віддали здирникам по 10 000 гривень, щоб врятувати близьких, які нібито були в біді.

Дану інформацію надали правоохоронці, зробивши акцент на тому, що шахраї діяли за однаковою схемою. Найчастіше це було елементарна тактика – вони дізнавалися, що у жертви є близькі люди або родичі (а в деяких ситуаціях і зовсім діяли навмання), потім представлялися співробітниками поліції. Заявляли, що родич скоїв ДТП з наслідками, що він може потрапити до в’язниці надовго, але цього можна уникнути – просто необхідно переслати на карту зазначену суму грошей.

Схема хоч і виглядає дуже просто, але діє ефективно – в новорічні свята таким чином були обмануті дві жінки. Мешканка Житомира, якій виповнилося вже 69 років, повірила, що в біду потрапила її дочка, після чого перевела шахраям на карту суму в 10 тисяч гривень і 400 доларів на додачу. Другою постраждалою виявилася 79-річна жителька все того ж міста. Вона заплатила хабар за свою сусідку, перевівши злочинцям десять тисяч гривень. Зрозуміло, і дочка, і сусідка, були цілі, ні в які ДТП не потрапляли і не потребували допомоги.

Поліція веде розслідування зазначених злочинів і попереджає українців бути уважними і не довіряти незнайомим людям. Шахраї завжди діють прямо, не даючи часу подумати і перевірити відомості, переконуючи в безвиході ситуації і погрожуючи. Слід зупинитися і подумати, проявити недовіру, перш ніж віддавати комусь свої гроші.

Источник: gsminfo.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать