Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Українцям розповіли, як поліпшити мобільний зв’язок на телефоні

05 февраля
09:46 2021

Найочевиднішим способом поліпшити прийом мобільної мережі буде змінити оператора зв’язку або використовувати телефон з двома сім-картами для перемикання між ними в залежності від зон покриття. Про це розповів агентству експерт Ян Кошманюк.

Мобільний зв’язок також може погіршуватися також через рельєф місцевості, щільності забудови і в міру збільшення відстані до базової станції.

“Стабільність і якість зв’язку, швидкість мобільного інтернету найчастіше залежать саме від зони покриття, що забезпечується базовими станціями мобільного оператора і навантаженням на них, набагато рідше – маркою мобільного телефону”, – зазначив експерт.

Що стосується перевантаження базових станцій, то це досить рідкісна річ і зустрічається точково, наприклад, в місцях масового скупчення людей: на стадіоні під час спортивної події, концерту або ж в ті моменти, коли “всім раптом стає терміново потрібно зателефонувати (привітати родичів з Новим роком) “.

Щоб поліпшити прийом мобільного мережі безпосередньо зі свого телефону, можна підключити іншого оператора – можливо, у нього буде “краща зона покриття якраз в вашому випадку”. Для цього багато хто використовує “двухсімочні” телефони і переключається між операторами в міру погіршення зв’язку у одного з них.

Можна також спробувати поміняти в телефоні настройки підключення до мережі, вибравши більш старий стандарт.

“В налаштуваннях існує пункт, який визначає, до мережі якого стандарту смартфон підключається в автоматичному режимі. Зазвичай гаджет послідовно приєднується спочатку до мереж покоління 4G, потім 3G і тільки потім – 2G. Якщо ви перебуваєте в місці, де сигнал 4G слабкий або нестійкий, телефон зачепиться за цю мережу і буде посилено намагатися приймати і передавати дані, що в підсумку виллється в постійні обриви зв’язку, маленьку швидкість, зайві витрачені нерви, а також прискорену витрату акумулятора “, – сказав Кошманюк.

Щоб цього уникнути, слід спробувати встановити підключення вручну: спочатку – до мережі 3G, а потім вже до 2G. “Зв’язок в них зазвичай краще, так як ширша зона покриття, але на високу швидкість інтернету розраховувати точно не доводиться”, -Укласти фахівець.

Источник: gsminfo.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать