Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

У поліції розповіли як правильно їздити на електросамокатах

29 июня
19:18 2021

Все більше українців, вибираючи транспорт для літнього пересування, надають перевагу електричному екологічному транспорту.

Керування самокатом або моноколесом не потребує наявності посвідчення водія. Такі водії найчастіше погано обізнані в правилах дорожнього руху та можуть наражати на небезпеку себе й інших учасників дорожнього руху.

Патрульна поліція Закарпатської області підготувала для вас основні правила, дотримуючись яких ваш відпочинок на електротранспорті буде більш безпечним:

-Вивчіть та дотримуйтесь правил дорожнього руху. Ми не рекомендуємо рухатись на електросамокатах проїзною частиною дороги, бо рух дорогами міста потребує необхідних навичок та знань дорожніх правил. Якщо ви все ж таки виїхали на дорогу, звертайте увагу на знаки та світлофори, керуйте за правилами для велосипедистів.

-Одягайте екіпіровку. Щоб захистити себе від травмування одягайте шолом, наколінники, налокітники і захисні рукавички.

-Звертайте увагу на дорожнє покриття. Від його якості залежить траєкторія вашого руху в наступну секунду. Обережно проїжджайте калюжі, під ними можуть ховатися ями. Перешкодою є також люки, які можуть виявитися відкритими, засипані гравієм ями, зрізи в асфальті — усе це може стати причиною втрати рівноваги та падіння.

-Тримайте дистанцію. Мокра дорога і матеріал дорожнього покриття впливають на довжину гальмівного шляху.

-Подбайте про безпеку пішохода. При обгоні зі спини — обов’язково зменште швидкість настільки, щоб можна було різко зупинитись, якщо пішохід вирішить зробити крок у бік або навіть назад. Особливу увагу звертайте на дітей.

Будьте помітними. Одягайте яскравий одяг та розмістіть на ньому світловідбиваючі елементи.

Слідкуйте за автомобілями:

-двері автомобіля, які раптово відчинили, коли ви об’їжджали авто;
-машина, що здає заднім ходом;
-водій без увімкнутих покажчиків повороту.

Источник: 24tv.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать