Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Стало відомо, де The Boring Company Ілона Маска прориє наступний тунель

05 июля
04:03 2021

The Boring Company і американські регулятори підтвердили наступний проект інфраструктурної компанії Ілона Маска. Як повідомляє HighTech Plusз посиланням на Electrek, The Boring Company прокладе тунель в місті Форт-Лодердейл, штат Флорида. Система Loop забезпечить швидкі поїздки на електромобілях Tesla під землею між центром міста і пляжем.

The Boring Company описує Loop як повністю електричну систему з нульовим рівнем викидів CO2. Технічно це підземні тунелі, по яких на високих швидкостях курсують електромобілі Tesla. Пасажир спускається в тунель, сідає в електрокар і максимально швидко доїжджає до однієї з наступних станцій на лінії – без пробок і світлофорів. Tesla вже запустила дві аналогічні лінії в Лас-Вегасі, а тепер до списку додасться Форт-Лодердейл.

«Форт-Лодердейл отримав пропозицію від компанії The Boring Company побудувати підземну систему Loop між центром міста і пляжем. Вона являє собою інноваційний і безпрецедентний підхід до вирішення проблем, пов'язаних з перевантаженим трафіку і транзитом у місті», – повідомив мер Форт-Лодердейл Дін Дж. Транталіс в своєму Twitter-акаунті.

Крім самого заяви про те, що місто отримало пропозицію від компанії Маска і що воно сподобалося міській владі, про проект практично нічого невідомо – ні кількість тунелів, ні їх протяжність, ні скільки на маршруті буде станцій. Перша система Loop під виставковим центром Лас-Вегаса простягнулася на 4,3 км. За заявами Boring Company, невеликого відрізка достатньо, щоб перевозити близько 4400 осіб на годину на першому етапі і понад 50 000 осіб на годину, коли в «петлях» з'являться нові виходи.

Наприкінці минулого місяця журналісти Bloomberg повідомили з посиланням на анонімні джерела про більш масштабні плани розвитку у Boring Company. За даними видання, компанія Ілона Маска обговорює з урядом США будівництво тунелів для транспортування вантажів. Їх діаметр буде понад 6,5 метрів, що майже в 2 рази більше побудованих тунелів. Цього діаметра буде досить для зустрічного руху по такій трубі стандартних морських контейнерів. Де і коли Boring Company зможе реалізувати таку вантажну систему, поки що невідомо.

Источник: mind.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать