Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Система не витримала навантаження та DoS-атака: у Нацкомісії пояснили причини збою у системі під час іспиту з української мови

20 июля
01:33 2021

Членкиня Національної комісії зі стандартів державної мови Ольга Шевчук-Клюжева назвала дві причини збою у системі під час іспиту з української мови.

Про це вона розповіла у етері Громадського радіо.

«Ситуація була штатна та очікувана, ми передбачали, що може щось статись. Стався технічний збій на сервері. Нам про цей збій повідомили розробники, які здійснюють технічну підтримку системи поки вона стартує. Перша причина збою та, що система не витримала навантаження одномоментного входу — це одна історія, хоча воно було не пікове, а тому ми можемо розглядити і другу версію — це DoS-атака.

Ми повідомили СБУ та міністерство цифрової трансформації, в нас відпрацьований алгоритм дій, бо під час апробаційного процесу ми пережили впродовж одного дня 6 DoS-атак і система витримала їх. Тобто таке може ставатись», – каже Шевчук-Клюжева.

За її словами, зараз система працює нормально, а ситуація сталась під час першої іспитової сесії із 9:30 до 11:30.

«Трошки подовжили іспитовий період тим претендентам, які якраз складали іспит, щоб вони могли зберегти та відправити свої відповіді, тому ніяких проблем зараз немає, ми з’ясовуємо деталі інциденту, щоб зрозуміти що сталось», – підкреслила членкиня Національної комісії зі стандартів державної.

Нагадаємо, що 19 липня, під час складання першого іспиту на рівень знання державної мови стався збій у системі.

Источник: hromadske.radio

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать