Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Шахраї вкрали з картки 145 тисяч грн, які збирали на лікування дівчини з Кропивницького

07 июня
04:53 2020

У Кропивницькому шахраї викрали 145 тисяч гривень із банківської картки, на яку збирали кошти для лікування 25-річної тьютоpки альтеpнативної школи "КpОК" Валеpії Губанової.

Інформацію про це у коментарі Точці доступу повідомила подруга Валерії Алевтина Сторожевська.

У Валерії складна пухлина головного мозку й дівчина потребує термінового лікування, яке було призначене на наступну п’ятницю. Інформацію про збір коштів публікували у соцмережах та регіональні медіа. Відтак за кілька днів удалося зібрати 145 тисяч гривень.

Проте сьогодні вночі шахраї не тільки зняли всі зібрані гроші, а ще й взяли 50 тисяч кредитних коштів із цієї картки. Вони задіяли схему з блокуванням сімкарток і прізвищем діючого мера.

Алевтина розповідає, що мамі Валерії спочатку подзвонив невідомий чоловік та представився мером Харкова паном Геннадієм Кернесом:

Він зателефонував із пропозицією про допомогу, адже, каже, побачили пост в інтернеті. Задавали уточнюючі питання щодо суми, яку вдалося зібрати. А потім цей чоловік сказав, що подзвонить особисто міському голові Кропивницького Андрію Райковичу. Після чого був ще один дзвінок. Там сказали, що від міського голови Кропивницького й попросили маму сфотографуватися з картою. На тому кінці розмови сказали, що нададуть допомогу, але потрібно підтвердити особу, що вони не шахраї, і дійсно збирають на операцію. І, на жаль, рідні відправили фото.

Уже вчора, 5 червня, шахраї заблокували всім рідним телефонні сім-карти й вони не мали змоги зайти в банкінг. А протягом ночі крадії зняли всі кошти.

Як повідомила прес-секретар міського голови Андрія Райковича Інна Примак, з приводу таких питань із приймальні очільника міста не телефонують. Фінансову допомогу можна отримати лише за умови, що людина особисто прийде й напише заяву.

Заяву до поліції родина написала.

Наразі збір коштів на лікування Валерії триває. Проте отримати номер картки для перерахунку грошей можна, написавши в особисті повідомлення подрузі дівчини Алевтині Сторожевській.

Источник: dostyp.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать