Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Навчальний рік розпочнеться 1 вересня без дистанційки

27 августа
10:53 2021

Школи працюватимуть у звичайному режимі із дотриманням протиепідемічних правил

Кожному педагогу — особистий комп’ютер

Забезпечують освітян і необхідними технічними засобами для організації освітнього процесу, зокрема в межах дистанційної форми навчання. Цього року для придбання ноутбуків вчителям держава на місця спрямувала субвенцію в розмірі мільярд гривень.

«Кожен педагогічний працівник матиме змогу користуватися особистим комп’ютером», — зазначив очільник уряду.

Триває і реформа за програмою «Нова українська школа». Прем’єр-міністр повідомив, що з 1 вересня НУШ впровадять у пілотних 5 класах 136 шкіл України.

«Нова модель освітнього процесу покликана навчити дітей критичного мислення, а замість простого заучування інформації — набувати компетенції для застосування знань у реальному житті», — сказав Денис Шмигаль.

Уряд також схвалив концепцію Державної цільової соціальної програми відновлення й розбудови мережі гуртожитків на 2022—2026 роки. Адже ніде правди діти — в Україні існує комплексна проблема забезпечення гуртожитками студентів, а також створення там якісних умов проживання. Трапляється, що в невеличкі кімнати поселяють п’ятеро і більше осіб, а деякі студенти навіть такого місця не можуть отримати. Тому ситуація однозначно потребує втручання і змін на краще.

Прем’єр-міністр доручив у тримісячний термін фахівцям Міністерства освіти і науки спільно з органами місцевого самоврядування подати проєкт програми з вирішення цього питання для її подальшого затвердження та імплементації.

Источник: ukurier.gov.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать