Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

На Черкащині ексдепутата затримали за пропаганду комуністичних ідей у соцмережах

14 августа
07:30 2021

На Черкащині колишнього депутата затримали за пропаганду комуністичних ідей у соцмережах. Про це Суспільному повідомила речниця Служби безпеки у Черкаській області Катерина Дрога.

За даними слідства, колишній депутат одного з органів місцевого самоврядування є учасником проросійськи налаштованого регіонального козацького формування та низки інших громадських структур лівої політичної спрямованості.

"Він не приховував своєї активної проросійської позиції. Для агітації використовував також і особистий акаунт в одній із соціальних інтернет-мереж. Дописи «агітатора» містили заборонену в Україні символіку комуністичного тоталітарного режиму", повідомила речниця.

На підставі зібраної доказової бази чоловікові повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Підозрюваного затримали співробітники Служби безпеки спільно із поліцейськими Головного управління області за процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури, зауважила Катерина Дрога.

Источник: suspilne.media

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать