Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

МОН регулярно проводить контроль якості освіти під час дистанційного навчання, – Сергій Шкарлет

20 февраля
02:49 2021

Зі слів респондентів, у цьому навчальному році відбулися значні зміни щодо підвищення якості змішаної та дистанційної форм навчання, зазначив очільник МОНу.

Аби зрозуміти переваги та недоліки дистанційної форми навчання й оперативно реагувати на всі виклики, Міністерство освіти і науки постійно проводить контроль якості освіти під час онлайн-навчання. На цьому наголошує у своєму телеграм-каналі Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет:

У лютому Держслужба якості освіти провела чергове анонімне онлайн-опитування серед учасників освітнього процесу, в якому взяли участь понад 273 тисячі освітян, учнів 9-11 класів та батьків. Зі слів респондентів, у цьому навчальному році відбулися значні зміни щодо підвищення якості змішаної та дистанційної форм навчання.

За словами очільника #МОН, в організації дистанційного навчання і учні, і батьки, і педагоги відзначили позитивні тенденції. Зокрема, учасники освітнього процесу акцентували на розкладі уроків та платформах навчання.

Розклад навчальних занять. 86% учнів зазначили у своїх відповідях, що розклад занять був чітким та зрозумілим, ніж раніше. Переважна більшість керівників шкіл (68%) вказали, що організація дистанційного навчання не потребувала внесення значних змін до розкладу навчальних занять, а 92% батьків зауважили, що систематично отримували інформацію про можливі зміни у розкладі уроків.

Електронна платформа навчання. 80% педагогів, 58,4% керівників шкіл та 51% учнів зазначили, що їхні заклади освіти використовували одну електронну платформу під час дистанційного навчання. Керівники шкіл наголосили, що єдиний інформаційний простір організовують переважно на безкоштовних платформах, таких як: G Suite for Education, Google Classroom, Microsoft Teams, Human, Moodle тощо.

Сергій Шкарлет вдячний освітянам за те, що вони докладають максимум зусиль для належного навчання дітей, а батькам за співпрацю та всебічну підтримку освітнього процесу в умовах карантинних обмежень.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет Міністрів України повідомляв про умови, в яких працюватимуть заклади освіти під час адаптивного карантину.

Источник: vseosvita.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать