Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Колекціонер купив діамант за $12,3 млн. Це стало найдорожчою коштовністю, придбаною за криптовалюту

18 июля
22:55 2021

Діамант у 101 карат став найдорожчою коштовністю, яку коли-небудь купували з криптовалюту. Його на аукціоні 16 липня придбав анонімний приватний колекціонер.

Про це повідомили в аукціоні Sotheby’s, пише CNN.

Перед аукціоном у Sotheby’s оголосили, що приймають пропозиції у Bitcoin та Ethereum, на додаток до традиційних форм оплати. Діамант у формі груші, який отримав назву «Ключ 10138», продали 16 липня за криптовалюту.

У Sotheby's не уточнили, яку з цих двох криптовалют покупець використав для оплати. Вартість діаманту еквівалентна 12,3 мільйона доларів. Алмаз надійшов «анонімному приватному колекціонеру».

За даними Sotheby's, цей надзвичайно рідкісний сам по собі камінь — другий за величиною алмаз у формі груші, який коли-небудь виходив на продаж. Неозброєним оком він здається безбарвним.

Купівля дорогоцінностей за криптовалюту

Низка аукціонних будинків почали вітати криптовалюти для купівлі коштовностей, серед яких були картин та NFT-токени, підтримані блокчейном. Вони все частіше використовуються для передачі права власності на цифрові твори мистецтва та колекціонування.

Заступник голови Sotheby з ювелірних виробів в Азії Веньхао Ю заявив, що продаж у криптовалюті залучає нових клієнтів, що розширює перелік традиційних колекціонерів. Мовляв, до криптовалюти звертається «підковане цифрове покоління»

На початку цього року Sotheby's відкрила продаж картини Бенксі «Любов у повітрі» для оплати через Bitcoin та Ethereum. Знаменитий витвір мистецтва, на якому зображений чоловік у масці, який кидає букет квітів, врешті-решт продали за 12,9 мільйона доларів. Хоча аукціонний будинок не повідомив, чи використовував покупець криптовалюту.

У червні Christie's також оголосила, що приймає Bitcoin та Ethereum для безіменної роботи Кіта Харінга. Картину, на якій зображена фігура з комп’ютером для голови, продали за майже 6 мільйонів доларів. Хоча, знову ж таки аукціоніст, не розкривав спосіб оплати.

Источник: hromadske.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать