Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Електромобільний бум по-німецьки: у дилерів закінчуються автомобілі

01 марта
13:17 2021

У 2020 році продажі електромобілів у Німеччині збільшилися втричі.

У 2020 році реєстрації електричних автомобілів в Німеччині досягли 194 163 одиниць, що втричі більше, ніж роком раніше. За даними Управління автомобільного транспорту KBA, на електромобілі довелося 6,7% ринку. Найчастіше німці купували Volkswagen ID.3, Renault Zoe та Tesla Model 3.

2021 рік почався не менш успішно: у січні обсяги продажів збільшилися більш ніж удвічі в порівнянні з аналогічним місяцем 2020 року. На кінець лютого дилери почали відчувати дефіцит електромобілів, а в деяких центрах вони просто закінчилися. На зростання попиту наклалися спровоковані пандемією проблеми з постачанням та «напівпровідникова криза».

За словами керівника групи продавців ZDK Томаса Пекруна, через пандемію поставки Volkswagen ID.3 затрималися на два тижні, що не дозволило забезпечити заплановані обсяги. Також через зупинку заводу Opel в Пуассі (Франція) були проблеми з поставками Mokka-e.

Однією з причин електричного буму продавці називають збільшення державних субсидій. Наприкінці лютого уряд Німеччини продовжив дію програми до 2025 року, але, на думку продавців, ці кошти можуть закінчитися набагато раніше, адже попереду два найгарячіші місяці: березень та квітень.

Источник: autogeek.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать