Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Джеф Безос каже, що двигун саме його компанії повезе на Місяць першу в історії жінку. Щоправда, це ще не точно

07 декабря
06:00 2020

Мільярдер Джеф Безос, засновник космічної компанії Blue Origin, заявив, що саме її двигун ВЕ-7 буде встановлений на космічний апарат, який відправить до Місяця першу в історії жінку. Утім, на це право претендують ще дві компанії.

«Ось двигун, який повезе першу жінку на поверхню Місяця», — написав Безос в Instagram у підписі до відео випробування двигуна ВЕ-7 компанії Blue Origin.

Мільярдер мав на увазі програму «Артеміда» Національного аерокосмічного агентства США (NASA). У її межах у 2024 році має відбутися перший із 1972 року пілотований політ на поверхню Місяця, у якому вперше братиме участь жінка-астронавт.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Jeff Bezos (@jeffbezos)

Утім, NASA поки не оголошувала, яку саме компанію обере для побудови космічного апарата для посадки на Місяць. На це, окрім Blue Origin, претендують ще дві компанії — SpaceX Ілона Маска та Dynetics.

У квітні цього року NASA уклала 10-місячний контракт із трьома компаніями на загальну суму 967 мільйонів доларів. Це означає, що до лютого 2021-го вони мають представити агентству свої розробки щодо пілотованого польоту на Місяць. Як уточнює Reuters, NASA обере дві з трьох компаній для подальшої співпраці.

Двигун BE-7 розроблявся Blue Origin протягом кількох років для місячного апарата «Blue Moon». Паливом для нього слугуватимуть рідкий кисень і водень. Тяга ВЕ-7 становить понад 44 тисячі Ньютонів, а під час примісячення вона може зменшуватися вп’ятеро для м’якшої посадки.

Що відомо про перший за останні 50 років політ людей на Місяць?

У межах космічної програми «Артеміда» NASA має на меті до 2024 року висадити на поверхню супутника Землі «першу жінку й наступного чоловіка». Мета програми полягає в організації наукових досліджень та пошуку економічних вигод від використання Місяця. Ідеться, зокрема, про перетворення супутника на майданчик для подальшого дослідження Марсу.

З цією метою, серед іншого, NASA розробило «пакт Артеміди» — перелік принципів, які врегульовують дослідження супутника Землі космічними державами. Нині до пакту приєдналися вісім держав: Австралія, Канада, Італія, Японія, Люксембург, Об’єднані Арабські Емірати, Велика Британія та Україна.

Источник: hromadske.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать