Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Блокчейн може сприяти боротьбі зі зміною клімату — ООН

05 июля
20:35 2021

Фахівці Програми ООН з довкілля (ЮНЕП) вважають, що блокчейн-технологія може відіграти важливу роль у боротьбі з кліматичною кризою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Новини ООН.

По-перше, блокчейн-технологія — це прозорий і надійний спосіб обліку інвестицій в «зелені» проєкти, а також заходів, які країни приймають для скорочення шкідливих викидів.

По-друге, блокчейн може сприяти більш активному використанню поновлюваних джерел енергії, таких як вітер і сонце. Оскільки такі джерела за своєю природою непостійні і децентралізовані, технологія блокчейна може стати платформою для більш ефективного управління ними та створення нових ринків «чистої» енергетики.

«ООН має продовжувати експериментувати в сфері блокчейнів. Якомога більше ми експериментуємо, тим більше ми дізнаємося про цю технологію», — вважає представник ЮНЕП Мінанг Ачария.

Як відомо, блокчейн — це вид бази даних. З англійської назва перекладається як «ланцюжок блоків». У ній містяться записи про здійснені угоди, або транзакції, причому видалити ці записи не можна, можна лише додати нові. У цьому основна відмінність блокчейна від звичайних баз даних. Ще один важливий принцип технології блокчейна — відсутність єдиного контролера — система керується багатьма учасниками.

Источник: ukrinform.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать