Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Бельгійський художник «тролить» політиків за допомогою штучного інтелекту

08 июля
15:29 2021

У Бельгії місцевий художник винайшов спосіб, як контролювати політків під час роботи, аби вони не відривали увагу на гаджети.

Дріс Депуртер, який захоплюється технологіями, представив штучний інтелект, який стежить за політиками під час засідань і пише їм в Twitter, якщо фіксує, що ті часто відволікаються на мобільний телефон

Зазначимо, що у Бельгії все засідання фламандського уряду транслюються в прямому ефірі на Youtube, щоб їх міг подивитися будь-хто.

Зазвичай це не найцікавіше видовище, а тому не дивно, що політики часто відволікаються на свої смартфони. Депуртер звернув увагу, що народні обранці все більше часу проводять у віртуальному світі, а тому вирішив створити штучний інтелект, який розпізнає телефони, а також ідентифікує чиновників.

Dear distracted @BartSomers , pls stay focused! pic.twitter.com/XGbaJgEVS6

— The Flemish Scrollers (@FlemishScroller) July 5, 2021

На цьому він не зупинився і створив бота в Twitter, який тегає політиків, що відволікаються на смартфон, і закликає їх сфокусуватися на роботі. До кожного твіту він прикріплює відео.

Dear distracted @JanJambon, pls stay focused! pic.twitter.com/sYU3VDfluz

— The Flemish Scrollers (@FlemishScroller) July 5, 2021

Однак мета Депуртера – не викрити політиків у використанні смартфонів, адже їх цілком можна використовувати не для розваг, а для роботи. Справжня мета – привернути увагу чиновників «до ризиків зловживання штучним інтелектом при надмірному спостереженні». Художник упевнений – щоб політики звернули увагу на потенційну проблему, потрібно поставити їх під удар.

Dear distracted @BartSomers and @JanJambon, pls stay focused! pic.twitter.com/SCQHUE7lCh

— The Flemish Scrollers (@FlemishScroller) July 7, 2021

Источник: glavcom.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать