Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Автомобілі повідомляють один одному про небезпеки на дорозі: як це працює

24 января
19:25 2021

Все частіше говорять про підключені автомобілі, а компанія Ford нарешті показала, як це може працювати, на прикладі своїх автомобілів Puma і фургона Transit.

У перспективі передбачається, що цифровою інформацією про потенційні пригоди, пов’язаних з безпекою дорожнього руху, автомобілі Форд обмінюватимуться не тільки один з одним, але і з машинами інших марок. Цей план вже підтримала Європейська комісія, і виробники BMW, Volvo, Mercedes-Benz, TomTom, а також HERE Technologies і європейські центри управління дорожнім рухом.

Ford гарантує, що водії підключених до мережі автомобілів різних виробників будуть попереджені про потенційні небезпеки завдяки спільному використанню хмарних даних. Компанія представила необхідну для цього технологію під назвою «Місцева інформація про небезпеки», яка вже проходить обкатку в моделях Puma і Kuga.

«Підключені транспортні засоби допоможуть водієві заздалегідь розпізнати небезпеку, наприклад, яка може ховатися прямо за наступним поворотом, і вчасно зорієнтуватися», – зазначає Пітер Гефферс, менеджер підрозділу підключених транспортних засобів Ford of Europe.

Інформаційна система, заснована на зборі даних, тим ефективніше, чим більше транспортних засобів і джерел телематики до неї підключені, так що в цій справі немає конкурентів, всі виробники зацікавлені, щоб це якомога швидше запрацювало.

В ході тестування були записані, відправлені і поширені між різними автомобілями, які беруть участь, повідомлення про несправні транспортні засоби, слизькі дороги і обмеженої видимості.

Такі «внутрішні» події, як включення протитуманних фар, екстрене гальмування або активація подушки безпеки, записуються на борту відповідного автомобіля Ford і відправляються на захищений сервер Ford за допомогою модему FordPass Connect. Звідти ця інформація – тип потенційної небезпеки і точне місце події – поширюється у вигляді звітів партнерам, які, в свою чергу, збирають і передають свої звіти про ризики. Всі відповідні звіти про небезпеку негайно відправляються через стільникову мережу на автомобілі, що знаходяться поблизу від потенційних ризиків, і відображаються на дисплеї автомобіля.

Ця інформація може попередити не тільки інших водіїв, а й екстренним службам за лічені секунди надати точні дані про місцезнаходження об’єкта, щоб при необхідності прискорити надання допомоги службами порятунку.

Источник: mashyna.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать