Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

60% українців користуються е-послугами

31 декабря
00:03 2021

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд у 2021 році суттєво розширив можливості для українських громадян отримувати послуги онлайн та мінімізував значну кількість бюрократичних процедур.

«‎Найкращий показник якості роботи — це те, що все більша кількість громадян користуються е-послугами та оцінюють їхні переваги. Відсоток користування е-сервісами впродовж року зріс з 53% до 60%»‎, — зауважив Шмигаль.

За його словами, за поточний рік на порталі «‎Дія» додалося більше 20 електронних послуг, а в мобільному застосунку «‎Дія» реалізовано 15 нових послуг та впроваджено відображення 6 нових цифрових документів, зокрема внутрішнього та міжнародного COVID-сертифікатів.

«‎Цього року також почалася цифровізація соціальних послуг. Запроваджено нову Єдину інформаційну систему в соціальній сфері, що дозволить автоматизувати всі процеси у галузі, зменшити час отримання послуг та забезпечити їх кращу адресність», — підкреслив Шмигаль.

Шмигаль підкреслив, що система дозволить щорічно економити для держбюджету близько 10 млрд грн на процесингу соціальних послуг.

Источник: fbc.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать