Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Жінка з Маріуполя освоїла нову професію та створює у Дніпрі зефірні квіти

04 февраля
23:03 2023


Світлана Новікова з Маріуполя втратила свій дім вдруге та почала життя з нуля. У 2014 році Світлана Новікова разом з двома синами переїхала з Донецька до Маріуполя. 8 років родина освоювалася та працювала аби придбати своє житло. Вже у 2021-му Світлана, паралельно з основною роботою, почала вчитися робити квіти з зефіру. У 2022 році мала б в Маріуполі відкрити свій бізнес, але 24 числа російська федерація напала на Україну та зламала мільйони доль, пише Відкритий.

«Ми їжу готували на мангалі, гуртувалися з сусідами, якось виживали. Так ми трималися до кінця березня. У сусідки ми знайшли радіоприймач з українською хвилею, з якою дізнавалися що взагалі відбувається в нашій країні. Потім нам розповіли, що є якась можливість виїхати з Маріуполя на підконтрольну Україні територію. Ми прийняли рішення. Йшли пішки з валізами. Спочатку до іншого села, звідки потім довго добиралися до Бердянська. Через 4 дні потім ми виїхали до Запоріжжя, а це дуже швидко, бо там люди тижнями чекали. Вже на підконтрольній Україні території нам надали прихисток та допомогли облаштуватися у Дніпрі», – розповіла Світлана Новікова.

Родина планує жити надалі у Дніпрі. Вже тут Світлана почала свою справу – створює зефірні шедеври та працює на основній роботі.

«Я створюю із зефірного пюре та сиропу квіти (троянди, тюльпани, іриси), вареники та сало навіть можу зліпити. Поки що я одна працюю, допомагають діти. У Дніпрі складніше налагодити всі процеси, у майбутньому планів багато, хочемо більш масове виробництво запускати», – поділилася майстриня.

Познайомитися детальніше із зефірними роботами Світлани можна тут.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись Жінка з Маріуполя освоїла нову професію та створює у Дніпрі зефірні квіти опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать