Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

В Україні встановили новий температурний рекорд вперше за 143 роки

20 января
18:23 2023


В Києві встановлено новий температурний рекорд. Так, 18 січня вперше за 143 роки температура в столиці склала +7,3°С, що відповідає погоді початку квітня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центральну геофізичну обсерваторію імені Бориса Срезневського.

За даними метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського 18 січня у Києві вперше за 143 роки спостережень середньодобова температура повітря склала +7,3°С, що на 1,6°С вище рекордного значення температури для цього дня 1993 року.

“Кліматична норма перевищена на 9,8°С, що відповідає погоді початку квітня”, – йдеться в повідомленні.

При цьому, максимальна температура у столиці піднялась до +10,2°С, перевищивши попередній рекорд для цього дня 2007 року на 0,8°С, а мінімальна температура повітря у Києві не опускалась нижче 3,7°С.

“Попереднє рекордне значення було відмічено у 1990 році і дорівнювало 3,4°С”, – додали в обсерваторії.

Як повідомлялось, новий рік в Києві розпочався з температурних рекордів. Кліматична норма перевищена на 13,8 градуса, що відповідає погоді середини квітня.

Нагадаємо, у листопаді в Києві було зафіксовано рекордну кількість опадів. До того ж середньомісячна температура листопада в столиці склала +3,1°С, що вище за кліматичну норму на 0,5°С.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись В Україні встановили новий температурний рекорд вперше за 143 роки опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать