Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

У Підгородному створюють інклюзивний дитячий майданчик: долучитися може кожен

16 сентября
14:58 2021


У місті Підгородному, що під Дніпром, вже більше року працює унікальний дитячий реабілітаційний центр “Іоаннів Центр” — благодійна установа, яка надає медичні, реабілітаційні, психологічні, а відтепер, і соціальні послуги дітям з інвалідністю з усієї України. Іоаннів центр має на меті допомагати дітям соціалізуватися та адаптуватися до самостійного життя, інтегрувати їх у суспільство.

Зараз у дітей, які проходять реабілітацію у Іоанновому центрі, є одна вкрай важлива потреба — спортивний інклюзивний майданчик, на якому вони зможуть не тільки відпочивати і грати, а й брати активну участь у спортивно-інклюзивних заняттях з понеділка по п’ятницю з 12.00 до 13.00. За рік на цьому майданчику будуть займатись не менше 1440 дітей з інвалідністю з різних куточків України.

Цей унікальний майданчик буде слугувати магнітом, навколо якого будуть проводитись літні та зимові конкурси та свята для дітей з інвалідністю.

Крім того, місцеві діти громади Підгородного також зможуть вільно відвідувати майданчик. Таким чином, він стане місцем для розвитку інклюзії та соціалізації.

Спортивний інклюзивний майданчик це:
• 285 м2 безбар’єрного середовища;
• 3-и ігрові комплекси для дітей з різними можливостями;
• ігрові елементи майданчика — пісочниця, турніки та бруси, гойдалки з можливістю заїзду на інвалідному візку, гойдалки з підвіскою;
• безпечні матеріали, спеціальне гумове покриття, предмети для ігр.


Наразі збирають гроші на обладнання спортивного інклюзивного майданчика з безпечним покриттям, триває підготовка до його встановлення та озеленення території навколо нього.
Це — 628 000 грн, з яких:
304 тис грн — ігровий комплекс;
226 тис грн — спеціальне безпечне гумове покриття;
76 тис грн — збірка та встановлення майданчику та покриття;
22 тис грн — вічнозелені рослини та великі дерева для створення тіні.

Підтримати крутий і важливий проєкт нашого регіону можна за посиланням ioanivcenter.com

Телефон відділу розвитку Іоаннового центру —
Марина Передерій +38097 79 326 71

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись У Підгородному створюють інклюзивний дитячий майданчик: долучитися може кожен опубликована здесь — Главный новостной портал города Днепр.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать