Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

У Перещепинській громаді обробляють «Сади Перемоги», допомагають переселенцям, працюють над посівною

03 мая
20:23 2022

У Перещепинській громаді працюють над продовольчим забезпеченням. Мешканці обробляють «Сади Перемоги».

Садять овочі борщового набору, зокрема, картоплю. А ще місцеві приймають в себе переселенців. Про це під час брифінгу у ДніпроОВА розповів голова Перещепинської громади Ярослав Цвіркун.

«У громаді зареєстровано понад 1,5 тис переселенців. З них більш ніж 1,1 тис вже отримали відповідну довідку. Вона дає можливість отримувати пільги від держави. Понад 50 власників домоволодінь надали прихисток родинам, що втекли від війни», – зазначив Ярослав Цвіркун.

Від додав, що Перещепинська ТГ активно долучилася до всеукраїнської ініціативи «Сади Перемоги». За програмою гуманітарної допомоги отримали 44 тонни посадкової картоплі. Понад 1 тис людей її висаджують. А ще згуртувалися освітяни, залучили батьків та учнів. Обрали ділянки на території шкіл. Там почали висаджувати, зокрема, моркву, буряк. Овочами забезпечуватимуть їдальні навчальних закладів.

«Стабільна ситуація з посівною. Процес йде злагоджено. На території громади майже 30 тис га ріллі. Основна частина вже засіяна, – сказав голова Перещепинської громади. – Співпрацюємо й з програмою «U-LEAD з Європою». Отримали генератори, баки для води. А від обласної військової адміністрації нам передали продуктові набори для переселенців».

Ярослав Цвіркун запевнив, що стабільно працює вся критична інфраструктура. Лікарні та аптеки забезпечені медикаментами. Відкриті магазини, курсує транспорт.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись У Перещепинській громаді обробляють «Сади Перемоги», допомагають переселенцям, працюють над посівною опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать