Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

У Дніпрі продовжують оснащувати «Пункти незламності»

04 января
22:09 2023


“Пункти незламності” Дніпра продовжують оснащувати всім необхідним, аби містяни могли перечекати можливі тривалі відключення світла з комфортом. Про це повідомляє пресслужба міської ради Дніпра.

3 січня директорка департаменту гуманітарної̈ політики Дніпровської міськради Ксенія Сушко проінспектувала “Пункт незламності” на базі 28-ї школи, де у разі критичної ситуації прихисток і допомогу можуть знайти до 500 осіб одночасно.

Цей пункт, як і 44 інших, облаштованих на базі комунальних закладів загальної середньої освіти у Дніпрі, оснащений усім необхідним, що може знадобитися дніпрянам у випадку блекауту. В усіх Пунктах облаштували ігрові зони для дітей, куточки матері та дитини, куточки для відвідувачів з домашніми тваринами, місця для приготування гарячих напоїв, підзарядки гаджетів та санітарні кімнати, а також встановили генератори. Є миючі засоби та санітарно-гігієнічні товари (рідке мило, туалетний папір, паперові рушники), цукор, чай та кава.

«В умовах воєнного часу в комунальних закладах загальної середньої освіти облаштовано 116 найпростіших укриттів, на базі закладів культури – 10, які відповідають усім вимогам чинного законодавства України. В укриттях організовано цілодобове чергування відповідальних осіб для забезпечення доступу бажаючих мешканців прилеглих будинків, у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога». Укриття оснащені господарчим інвентарем (лопатами, сокирами, пилками-ножівками) вогнегасниками, лавами для сидіння, питною водою, медикаментами та перев’язувальними матеріалами, тепловентиляторами», – розповіла Ксенія Сушко.

Більшість Пунктів незламності у школах розгорнуто в найпростіших укриттях, а всього департаментом облаштовано 126 найпростіших укриттів.

Ремонти та закупівлі в укриттях виконано на загальну суму близько 280 млн грн.

Запись У Дніпрі продовжують оснащувати «Пункти незламності» опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать