Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Тільки за е-рецептом: як нині придбати антибіотики

04 августа
20:13 2022


З 1 серпня мешканці Дніпра можуть придбати антибіотики лише за рецептом лікаря. Такий закон був прийнятий Верховною Радою в цьому році. Зроблено це для того аби знизити антибіотикорезистентність, коли українці займаються самолікуванням, не йдуть до лікаря, а «прописують» собі сильні ліки при звичайному кашлі та чханні, а також мета закону – встановити контроль за ринком антибіотиків, пише dnepr.info

В документі прописано, що ліки продадуть в аптеці тільки за е-рецептом, який виписує лікар, однак поки що діє перехідне положення і до аптеки пацієнт може звернутись зі звичайним, паперовим рецептом. Бумажняний «дозвіл» на ліки буде діяти одночасно з е-рецептом, але не довго, поки аптеки та лікарні не налагодять електронний «зв’язок».

Та зважаючи на збройну військову агресію у зоні ведення бойових дій або на тимчасово окупованій українській території купити антибіотики можна, як і раніше, без рецепту лікаря.

Щоб отримати е-рецепт тим, хто проживає у Дніпрі потрібно спочатку звернутись до лікаря, він повинен виписати електронний рецепт у системі та надрукувати інформаційну довідку і видати її пацієнту. З цім папірцем людина повинна піти до аптеки та придбати потрібний препарат.

Нині в містах України багато переселенців з «гарячих» точок, де ведуться активні бойові дії. Вони можуть почати лікування антибіотиками по тій самій схемі, що і звичайні мешканці будь-якого міста України: піти на прийом до сімейного лікаря. Якщо такого немає – потрібно звернутись до амбулаторії, яка знаходиться поруч та підписати декларацію.

Стосовно того, як бути в такій ситуації волонтерам, які покупають антибіотики для бійців та везуть їх на лінію фронту, аби наші армійці могли пройти швидкий курс лікування – Міністерство охорони здоров’я України ніяких роз’яснень не дає.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись Тільки за е-рецептом: як нині придбати антибіотики опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать