Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Нові можливості для бізнесу: в Україні відновлено оренду державного майна

28 июня
00:13 2022


Фонд державного майна України відновив програму оренди державних активів. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів “Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану”, розробленої ФДМУ та Мінекономіки, оренда на час воєнного стану відбуватиметься за спрощеною процедурою, а орендарі отримають пільги та знижки.

Відновлення оренди держмайна відкриває нові можливості для роботи бізнесу. Зокрема, релокованого з небезпечних областей. Серед нових правил оренди:

Бізнес, що орендує майно для релокації, протягом перших 6 місяців сплачуватиме пільгову орендну ставку – 1 грн за 1 кв. м. Різниця сплачуватиметься у визначений період після завершення воєнного стану;
Авансовий внесок та забезпечувальний депозит знижено до розміру 1 місячної орендної плати. Передбачено можливість повернення депозитів орендарям;
Не застосовуються обмеження та вимоги щодо суборенди для чинних договорів;
Дія договорів продовжується автоматично та припиняється за заявою орендаря;
Документи підписуються в електронному вигляді.
Орендарі об’єктів держмайна у Дніпропетровській області, за договорами чинними на 24 лютого, повністю звільняються від орендної плати до 30 травня 2022 року.

У випадку проведених оплат оренди від початку дії воєнного стану, сплачені кошти будуть зараховані орендарям в майбутні періоди, після завершення дії знижок.

“Сьогодні вкрай важливо продовжувати роботу бізнесу, зберегти робочі місця – це прояв економічного патріотизму. Оренда держмайна дозволить релокованим підприємствам легко влаштуватися в інших областях, а також стимулює бізнес-активність в регіонах”, – підкреслює в.о. голови Фонду держмайна Ольга Батова.

Вся інформація щодо нового порядку оренди на час дії воєнного стану, щодо доступних для оренди об’єктів державного майна, на сайті orenda.gov.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись Нові можливості для бізнесу: в Україні відновлено оренду державного майна опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать