Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

На пляжах Дніпра взяли проби води: чи безпечно купатися

24 июня
22:46 2022


На найпопулярніших пляжах Дніпра фахівці відібрали проби води для виявлення небезпечних мікроорганізмів та забруднень. Про це повідомляє “Дніпро Оперативний”, посилаючись на Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

Перевірку здійснювали з 17 по 23 червня на трьох офіційних пляжах Дніпра: пляж на Монастирському острові, пляж КП «Парку культури та відпочинку Придніпровський» та пляж КП «Парк культури та відпочинку Сагайдак». Крім того, проби води взяли в популярних місцях стихійного відпочинку городян, які не мають статусу пляжу:

Коса в районі проспекту Героїв
У районі Гребного каналу
Стихійне місце відпочинку у місці впадання Самари у річку Дніпро
У районі ж/м Сонячний
ж/м Фрунзенський озеро «Московське» та канал
ж/м Червоний камінь у районі коси кар’єр та річка Дніпро

“Станом на ранок 24 червня у воді в межах міських пляжів на території області збудники інфекційних захворювань не вирізнялися”, – повідомили фахівці центру.

Дослідження показали, що вода у межах трьох офіційних пляжів Дніпра повністю відповідає нормальним показникам. У решті проб знайшли некритичні для здоров’я людей відхилення від норми.

“З огляду на ситуацію на території Дніпропетровської області, пов’язану з військовим становищем у країні, а також з метою профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань серед населення, відпочивати та користуватися водними об’єктами необхідно лише у дозволених місцях, у межах спеціально обладнаних пляжів та місць відпочинку за відсутності заборон місцевих органів влади та дотримання всіх правил безпеки”, – рекомендують фахівці Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись На пляжах Дніпра взяли проби води: чи безпечно купатися опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать