Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

На Дніпропетровщині засудили проросійського «журналіста»-шпигуна, який писав статті для ворожої пропаганди

16 июня
03:43 2022


На Дніпропетровщині засудили проросійського «журналіста»-шпигуна, який писав статті для ворожої пропаганди, а також займався шпигунством. Чоловіка вдалося притягнути до відповідальності завдяки матеріалам, зібраним СБУ, повідомляє Служба безпеки України у Дніпропетровській області.

За матеріалами Служби безпеки України винесено вирок ворожому пропагандисту та пособнику російських окупаційних військ.

За даним слідства, мешканець Дніпропетровщини з початку війни активно підключився до антиукраїнської пропаганди в інтернеті.

З ідеологічних проросійських міркувань, він готував статті з негативним контентом про українську владу, військовослужбовців Збройних сил України, безперспективність опору агресору та підтримку дій окупаційних військ. Більшість меседжів з цих «творів» у подальшому активно поширювали російські телеканали у своїй антиукраїнській пропаганді.

«Письменник» заслужив авторитет у проросійської аудиторії своїми антидержавними статтями, і вирішив на цьому не зупинятися. Він перейшов до наступного етапу – фото- та відеофіксація військових об’єктів ЗСУ. Для підвищення значимості своєї діяльності він обрав головним об’єктом Оперативне командування «Схід».

Окрім військових частин, він цікавився й волонтерськими центрами, військовими шпиталями тощо. Фото та відео з координатами на карті надсилалися до проросійських чатів та інтернет-спільнот. Надіслані дані ворогом могли використовуватися для нанесення ракетних ударів.

Досудовим розслідуванням доведено вчинення фігурантом злочину – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ст.110 Кримінального кодексу України).

Враховуючи активну співпрацю зі слідством та надання вагомої інформації стосовно своїх контактів у проросійському інформпросторі, судом ворожому посібнику пом’якшено вирок – його засуджено до трьох років позбавлення волі.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись На Дніпропетровщині засудили проросійського «журналіста»-шпигуна, який писав статті для ворожої пропаганди опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать