Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

На Дніпропетровщині понівечено 5 тисяч будинків: як компенсуватимуть втрачене

03 марта
03:23 2023


На Дніпропетровщині від початку повномасштабної війни близько 5 тисяч багатоповерхівок та приватних будинків пошкоджено чи зруйновано.

Верховна Рада прийняла Закон про компенсацію за зруйноване чи пошкоджене під час повномасштабної війни житло. Власники знищених квартир та інших житлових приміщень зможуть отримати житловий сертифікат і матимуть змогу самостійно обрати населений пункт для його використання. Власники зруйнованих приватних будинків зможуть обрати або житловий сертифікат на купівлю квартири чи будинку, або грошову компенсацію, яка перераховуватиметься на рахунок зі спеціальним режимом використання для фінансування будівництва. Про це розповів голова Дніпропетровської обласної ради, представник “Слуги Народу” Микола Лукашук.

“Щодо грошової компенсації за пошкоджене майно – для таких випадків передбачено відновлення житлового фонду шляхом будівельних робіт чи/або надання будівельних матеріалів. Українці можуть подати заявку на відшкодування через додаток «Дія», нотаріуса, ЦНАП або органи соціального захисту. Ці заявки розглядатимуть спеціально створені в громадах комісії. Чекаємо, коли Закон підпише Президент України. Подяка народним обранцям, які виступили ініціаторами законопроєкту для допомоги українцям, котрі постраждали від повномасштабної війни”, –
– написав Лукашук.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись На Дніпропетровщині понівечено 5 тисяч будинків: як компенсуватимуть втрачене опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать