Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Громада Дніпропетровщини розробила та затвердила інвестиційний паспорт

08 февраля
19:23 2023


На Дніпропетровщині до Новопокровської громади Дніпровського району входить понад тридцять населених пунктів. У кожному з них провели інвентаризацію. Вивчили, який бізнес працює і що можна створити у перспективі. Проаналізували важливі для цього фактори – комунікації, логістику і кадровий потенціал. Отримане виклали в інвестиційному паспорті. З його розробкою допомагали експерти «U-LEAD з Європою». Про це розповіли в обласній військовій адміністрації.

«До участі у проєкті долучили п’ять громад області. Жодна з них раніше не мала інвестиційного паспорту. Та нині це необхідність, бо попереду відбудова країни. А такий документ – це орієнтир розвитку конкретної території», – розповіла директорка Дніпропетровського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Олена Тертишна.

У Новопокровській громаді ставку роблять на підприємництво у сфері сільського господарства. Інфраструктура згодиться для розведення худоби і створення заводів з переробки молока та м’яса.

«Як бізнес-ідею запропонували і створення сироварні. Для цього у громаді є сировина – тут розводять корів та кіз. На базі закинутих гаражів можна організувати виробництво з виготовлення палет. Для кожної з цих ідей є необхідна інфраструктура», – поділився експерт «U-LEAD з Європою» Микола Дурман.

Бачити можливості, вміти їх презентувати та вести перемовини з інвесторами. Цьому представників громади вчили експерти, працюючи над інвестпаспортом.

«Цей документ не лише про нові бізнес-можливості. Він і про діючі підприємництва, які потребують інвестицій. Представлятимемо його на бізнес майданчиках. Сподіваємося у майбутньому на створення нових робочих місць, залучення додаткових коштів для розвитку наших населених пунктів», – зазначила голова Новопокровської громади, представниця “Слуги Народу” Людмила Муркович.

А ще для інвесторів тут сприятливі умови. Занижений на 25% єдиний податок, на 50% – земельний.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись Громада Дніпропетровщини розробила та затвердила інвестиційний паспорт опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать