Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Голова Дніпропетровської обласної ради закликав аграріїв розпочинати посівну кампанію

23 марта
00:03 2022

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук закликав аграріїв розпочинати посівну кампанію. Для цього фермерам буде надана допомога не лише від обласної, але й від центральної влади.

За словами очільника ДОР, протягом останнього тижня обласна військова адміністрація разом з обласною радою розробляють механізми надання підтримки фермерам для початку польових робіт. У військовій адміністрації не заперечують: цьогоріч через вторгнення Росії посівна кампанія стане найважчою за всі 30 років незалежності України.

«Дніпропетровська ОВА й обласна рада працюють з громадами, збирають інформацію щодо того, хто де буде сіятись, які є питання з пальним та логістикою. Ми на зв‘язку цілодобово та готові зробити все, що від нас залежить, аби фермери вийшли в поля. В Дніпропетровській області нині ситуація стабільна: в нас немає активних обстрілів, на нашій землі немає окупантів. Зараз ми можемо будувати плани щодо посівної та втілювати їх у життя. Тому я закликаю аграріїв не вагатися й розпочинати посівну там, де для цього є можливості. Ваша праця нині як ніколи важлива не лише для регіону, а й для всієї країни. Від цього залежить наша продовольча безпека. Навіть якщо врожай буде дещо меншим, ніж протягом попередніх років, він все рівно забезпечить потреби області і потреби держрезерву», – зазначив Микола Лукашук.

За словами очільника обласної ради, наразі вирішується питання забезпечення аграріїв пальним. Окрім цього, свою підтримку надасть не лише обласна, але й центральна влада. Малим і середнім агровиробникам надаватимуться кредити для здійснення посівної на період дії воєнного стану. Максимальна сума – до 50 млн грн, термін дії – до пів року. Заявникам слід звертатись у фінансові установи, де вони обслуговувались.

Джерело: vesti.dp.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись Голова Дніпропетровської обласної ради закликав аграріїв розпочинати посівну кампанію опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать