Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Дніпряни створили фонд за кордоном та допомагають лікарням міста

25 марта
03:23 2022

Адвокат з Дніпра Антон Ковирєв та його друг-лікар, який виїхав з міста 6 років тому і працює нині у США, створили фонд “Help Ukrainian Hospitals”, аби допомогти українським лікарям з ліками та обладнанням для поранених внаслідок вторгнення Росії в Україну. У США збираються кошти, потрібні препарати закуповуються в Польщі, потім вантаж направляється до Львова, а звідти — прямує до Дніпра, пише suspilne.media

“Принцип нашої допомоги: ми збираємо кошти саме в США для допомоги українським лікарням. Мій друг, який є керівником фонду, поширює ідею збору коштів серед своїх колег та серед українців, котрі виїхали до США ще до початку війни в Україні”, – розповідає віце-президент фонду Антон Ковирєв.

Чоловік каже: закуповують медикаменти, виходячи зі списку потреб, які надають дніпровські лікарі. Це специфічні препарати та обладнання для поранених внаслідок артобстрілів військових та цивільних осіб.

“Днями ми доставили ВАК-апарати, купити їх в Україні нема де, навіть якщо маєш гроші. Намагаємось дістати те, чого немає в Україні, але чого дуже потребують наші лікарі”, – говорить Антон.

Сам чоловік з родиною перебуває нині на заході України, але ланцюжок допомоги від збору коштів до поставок до лікарень відпрацьований та скоординований. При цьому всі, хто задіяний у процесі доставки, працюють на волонтерських засадах.

Нині фонд зробив шість поставок препаратів та обладнання до лікарень Дніпра на суму близько 12 тисяч доларів.

Джерело: suspilne.media

Запись Дніпряни створили фонд за кордоном та допомагають лікарням міста опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме