Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Дніпряни дали притулок приблизно сотні тварин з інших областей, – Михайло Лисенко

23 апреля
19:23 2022

У Дніпро евакуювали тварин із Сумської, Київської, Харківської, Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє Міськрада з посиланням на інтерв’ю заступника мера Дніпра Михайла Лисенка 11 каналу.

“На моє захоплення, величезна кількість дніпрян відгукнулися і забрали до себе додому приблизно 80 тварин. Це знижує навантаження на наше комунальне підприємство “Зооконтроль”, – сказав Михайло Лисенко.

За словами Лисенка, в окремі дні на підприємстві було приблизно 400 тварин. При цьому зо 30 відсотків хвостатих було поранено через обстріл. У КП “Зооконтроль” їм надають максимальну медичну допомогу.

Михайло Лисенко подякував мешканцям, які допомагають комунальному підприємству дбати про тварин – приносять корм. Адже за день КП витрачає 250-300 кг корму. Наразі, завдяки меценатам із Дніпра, всієї України та закордонним, тварини забезпечені кормом мінімум на 3 тижні.

У КП тварин не лише годують та лікують, а й вакцинують. Є на базі притулку КП і ті кішки та собаки, власники яких тимчасово виїхали за кордон. За словами заступника мера, їхніх вихованців нікому не віддають, і після повернення господарів повернуть додому. Гроші, звичайно, брати за це не будуть.

Забирають же дніпряни лише неідентифікованих тварин, евакуйованих з-під обстрілу. При цьому обов’язково пишуть розписку про те, що якщо господар собаки чи кота знайдеться, вони зобов’язуються повернути тварину.

У КП заявляють: готові прийняти ще близько 400 тварин на свою опіку.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись Дніпряни дали притулок приблизно сотні тварин з інших областей, – Михайло Лисенко опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать